Pip Blom maakt School weer cool met deze nieuwe single

Plus meer nieuwe Nederlandse indie van Canshaker Pi en Klangstof

De nieuwe single van Pip Blom is sowieso het coolste liedje over school dat je sinds lange tijd hebt gehoord. 'School' is de B-kant van vorige single 'Babies Are A Lie', een stukje ruiger met dat snijdende gitaarlijntje, maar nog altijd met zo'n heerlijk nonchalant catchy refrein. Dat zijn we inmiddels gewend van de Amsterdamse slackerrocker, die met haar band in Engeland bleef steken toen tourbus Dolly het begaf, maar inmiddels weer in het land is voor een boel shows op de Popronde.

En er is meer nieuws in de Nederlandse indie, want Canshaker Pi - ook Amsterdams, ook fijne rammelende liedjes, en vrienden van Pip Blom - lossen ook een nieuw nummer. 'Pressure From Above' opent onverwachts: is dat nou een drumcomputer? Inderdaad, die hadden we nog niet eerder gehoord op de garagerockliedjes van de Canshakers, maar hij past wonderwel bij de gruizige gitaren die weer olijk tegen elkaar aan mogen schuren.

Dan is er ook nog de nieuwe EP van Klangstof, hun eerste nieuwe werk sinds het voor een 3voor12 Award genomineerde album. Titeltrack 'Everest' en 'Resume' waren al uit, nu zijn ze met twee nieuwe nummers samengevoegd tot een EP. Everest zit vol bedwelmend warme synths en krakende elektronische percussie. En zo funky als op het openingsnummer hebben we Klangstof nog nooit eerder gehoord.

Makkelijk op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek? Abonneer je op de 3voor12 #NIEUWEMUZIEK playlist op Spotify. Nog meer #nieuwemuziek vind je in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12