Gemeente Tilburg maakt 1,2 miljoen vrij voor o.a. 013

College wil voorkomen dat kroonjuwelen omvallen

De gemeente Tilburg gaat belangrijke culturele instellingen te hulp schieten met een financiële injectie van 1,2 miljoen euro. Het geld is voor een kroonjuwelen van de stad, popzaal 013, Theaters Tilburg, Theater de Vorst en het Textielmuseum. Die lopen allemaal ernstige schade op door de coronacrisis. Ze zijn allemaal al maanden dicht, of kunnen slechts zeer beperkt open. Het college van B&W wil volgens het Brabands Dagblad voorkomen dat ze omvallen.

Dinsdag maakte popzaal 013 bekend dat per 1 oktober tien contracten niet verlengd worden. De reorganisatie is volgens directeur Frens Frijns nodig, omdat de verwachting is dat popzalen nog lang niet van de anderhalve meter regels af zijn. Hij spreekt van 'motor rijden met een blinddoek.' 'Misschien mogen we in oktober weer helemaal open en hebben we de verkeerde beslissing gemaakt, maar wij houden er op dit moment ernstig rekening mee dat ook de eerste twee kwartalen van 2021 anderhalve meter afstand verplicht blijft.'

013 heeft de afgelopen maanden volop gebruik gemaakt van de maatregelen van het kabinet, waaronder de NOW-regeling die personeelskosten overneemt. Ook heeft de gemeente eerder geholpen door bijvoorbeeld de huren uit te stellen. Daarnaast was er eerder al een steunpakket van 750.000 euro. Evengoed lopen de tekorten op. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12