Justin Verkijk wint de Pop Media Prijs

Radio-dj en podcastmaker stal de dance-harten

Radiopresentator, podcastmaker en erkend nachtdier Justin Verkijk is de winnaar van de Pop Media Prijs 2023. Hij overtuigde de jury het meest met zijn niet te stuiten energie en liefde voor de dancescene. Naast Verkijk waren ook FunX presentator Ouassima Tajmout en de belangrijkste multicam-regisseur van Nederland, Henk van Engen, genomineerd. 

De jury zegt: 'Volg al zijn dansvloerverhalen en club-anekdotes, en je krijgt zelf al bijna spierpijn (maar ook direct zin om zelf de nacht in te duiken). Voor de podcast Bakkie Bakkie (met Steven van Lummel) doet hij heerlijke, diepgaande en humoristische interviews met zowel supersterren (Armin van Buuren!) als underground dj’s, interviews waar de liefde en de kennis vanaf spat. 

Minstens zo mooi was zijn zesdelige podcast Als Muren Konden Praten, waarin hij odes brengt aan zes clubs van weleer. Zo kun je als luisteraar niet alleen een bezoekje brengen aan wereldberoemde tenten als de Roxy en TrouwAmsterdam, maar ook het flamboyante Now&Wow en de Haagse tent Exposure. Alsof dat nog niet genoeg was, presenteert Verkijk ook de Lowlands-podcast en heeft hij zijn eigen show op 3FM (The Beat) waar ook ruimte is voor . Daarmee is hij anno 2024 de belangrijke pleitbezorger voor dance in Nederland (en eentje met heel veel humor!). Ook mooi: waar veel muziekmediamakers zich nog geen raad weten met Tiktok, stort Verkijk zich er vol overgave op.'

De Pop Media Prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een journalist of platform die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het pop media landschap. Eerdere winnaars waren onder meer fotografen Anton Corbijn en Rutger Geerling, radio dj's als Roosmarijn Reijmer en Fernando Halman, journalisten Gijsbert Kamer en Tom Engelshoven, presentatoren als Rotjoch en Veronica van Hoogdalem en 3voor12’ers Atze de Vrieze en Timo Pisart. 

 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12