3voor12 Den Haag

Di-Rect is er voor de misfits

The Breakfast Club in muziekvorm

Een song maken voor de onbegrepenen, de verschoppelingen, de basket cases van de samenleving is natuurlijk niet echt origineel. Neem nou Katy Perry met 'Fireworks' of R.E.M. met 'Everybody Hurts'. Kneiterhits, maar wel een beetje gezapig. Di-Rect waagde zich er ook aan, een ballad voor de mensen met een "gekneusde ziel", en verrek; het is best geslaagd. 

Qua vibe doet de song in de verte een beetje denken aan 'Hold On', een van de eerste singles van de band met Marcel als zanger. Een door piano gedragen song, met een herkenbaar refrein. Inhoudelijk is de song ook wel vergelijkbaar, een boodschap die het meest schreeuwt wees niet te streng voor jezelf.

Uit de clip (gemaakt door Starsquid) blijkt hetzelfde. Drie buitenbeentjes worden gevolgd en hun verhalen worden getoond. Een soort The Breakfast Club. Estetisch is het heel mooi in beeld gebracht. Bij de clip komt de band ook met een statement voor iedereen met een gekneusde ziel: " Velen van ons zullen dit in meer of mindere mate herkennen. Het doel is dat eenieder voor wie dit echt van toepassing is zich aangemoedigd en begrepen voelt. Het mag er zijn. We zien je." 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12