3voor12 Friesland

In Beeld: Komatsu + Pander

Fijne Brabant meets Friesland combo in Het Bolwerk

Zo zien we het toch graag hoor... Brabants lekkerste stonerexportproduct dat opereert onder de noemer Komatsu in combinatie met de Friese doomy stoners van Pander. Het is altijd een genot om twee hardwerkende bands te mogen aanschouwen en beluisteren in een intieme setting van - in dit geval - Poppodium Het Bolwerk. Pander plugt de gitaren weer eens in de versterkers na een maand of vijftien bühnestilte. De laatste langspeler Fierce Self, dateert uit december 2015 en mondt uit in een eerbetoon aan bandlid André Bouma, die helaas op te jonge leeftijd overlijdt aan de gevolgen van kanker. De mannen herpakken zich na een moeilijke periode en staan nu als trio op het podium met bassist Jurgen de Raad in de gelederen. De heren zijn momenteel druk doende met het afronden van hun nieuwe album, waarbij ze streven naar een release in het voorjaar van dit jaar. Het is mooi om te zien dat ze in Het Bolwerk hun doomy stonerkunsten met een rauwe energie tentoon spreiden, waarbij een aantal nieuwe tracks live hun vuurdoop krijgen.

De heren van Komatsu denderen doodleuk vanuit Eindhoven richting Sneek voor een bezoek aan Het Bolwerk. Eigenlijk zitten ook zij middenin de opnames van een nieuw album, maar goed... Zo'n tripje Fryslân is toch ook wel weer een mooi verzetje voor de Brabanders. Na een tour door Europa zijn dit soort stukjes rijden een peuleschil ook. In ieder geval... Zoals we inmiddels van ze gewend zijn na een jaartje of tien al stoomwalsend over de podia, laten ze ook in Sneek de buizen in de versterkers weer optimaal gloeien. Wat een verrekte lekkere stampende tracks worden er voor de voeten gesmeten.

Fotografe Jessica Tuinstra stortte zich op de mannen met haar camera onder minimaal verlichte omstandigheden en schoot de In Beeld serie van de avond.

 

 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12