DTRH18: Fever Ray heeft meer Big Dick Energy dan wij allen

Intimiderend dansbare show die alle hokjes kapot maakt

‘I want to run my fingers up your pussy,’ kirt Fever Ray, terwijl ze haar vingers alvast prikkelend in de lucht steekt. Ze ziet eruit alsof ze net uit de psychiatrische inrichting is ontsnapt, en nu héél veel zin heeft in seks met duizend Zweedse vrouwen. De show van Karin Dreijer is nogal, eh, expliciet, een tikkeltje choquerend en vooral heel erg leuk, zoals ook de laatste optredens van haar groep The Knife zo speels en verwarrend waren.

Ze heeft twee zangeressen meegenomen. De ene danst feminien en sensueel, de andere draagt een grotesk bodybuilding-kostuum en flaneert met machismo rond, knipogend en veel aantrekkingskracht. Een voor een kijkt ze meisjes en jongens in het publiek in de ogen, en je ziet hoe de vlinders in hun buiken onrustig beginnen te schudden.

Natuurlijk zit daar een politieke boodschap achter, maar wat? Je hebt amper tijd om erbij stil te staan, want wat spelen haar twee percussionisten en toetsenist (met Keytar waarop prijkt: ‘This machine kills facists’) die vervreemdende elektronische popnummers dwingend en opzwepend. Vooral de uitgesponnen sambabreaks zijn onweerstaanbaar leuk.

HET MOMENT:
Tijdens ‘Wanna Sip’ wrijft Fever Ray haar kruis tegen haar microfoonstatief met een manische grijns en wijd opengesperde ogen. Ze is meer dan slechts zelfverzekerd. Het zit diep vanbinnen, ze straalt het tot mijlenver uit. Met haar energie kan ze de dynamiek in een ruimte in een ogenblik op z’n kop zetten. Sinds kort hebben we daar een woord voor: Big Dick Energy. Fever Ray heeft er meer van dan wij allemaal.

Meer #dtrh18 in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12