BKS23: Personal Trainer is back again op Best Kept Secret

Deze keer zorgt de zevenkoppige indierockband voor een cirkelpolonaise

Als je geluk had, was je erbij, bij die apenkooi van een show in de Casbah in 2019. Toen de toeters en bellen je om de oren vlogen en alles uitliep op een enorme teringzooi. Je moest geluk hebben dat er nog wat bier in je glaasje overbleef. Het voelde alsof je getuige was van dé best kept secret van Best Kept Secret. Personal Trainer? Dat gaat groot worden. En ja hoor, het muzikale vriendencollectief heeft ondertussen genoeg mooie avonturen beleefd. De band bracht haar langverwachte debuutalbum Big Love Blanket uit, ging ermee op een headline tour door Engeland en speelde onlangs nog op het Texaanse showcasefestival SXSW. ‘Here we are, hmm, we’re back again’, zingt frontman Willem Smit in de signature indiebanger ‘The Lazer’. Deze keer in de ietwat grotere Two, maar ook die tent krijgen ze bomvol bezwete fans. 

Het is zo heet dat toetsenist Abel Tuinstra zijn Crocs uittrekt en ophangt aan z’n microfoonstandaard. Maar dat weerhoudt de indierockers er niet van om aan de hoge verwachtingen - Personal Trainer staat bekend als podiumsensatie - te voldoen. Deze keer vliegen de drumstokken en sambaballen de lucht in. ‘Zijn jullie klaar om te springen?’, vraagt Smit tijdens het chaotische ‘Key Of Ego’. Het is onmogelijk om stil te staan op die funky baslijntjes in ‘Fiddle Funk’ en ‘Politics’. Smit krijgt het duidelijk warm van zijn dansmoves en al het luchtgitaarspelen. Gelukkig zit er een mega gat in de oksel van zijn met zweet doordrenkte The Klittens-shirt. Dat moet wel lekker doorluchten. 

Zo’n opwindend once-in-a-lifetime-gevoel als de Best Kept Secret-show in 2019 losmaakte, zit er vandaag niet in. Dat was gewoon een gevalletje van juiste plek, juiste tijd. Nu gaat het er een stuk netter aan toe. Minder chaos, maar dat betekent wel dat de band superstrak speelt. Wat zijn de Trainers toch goed.

HET MOMENT:
‘Zullen we dat ding doen van De Staat, dat jullie een rondje gaan lopen?', vraagt frontman Smit lachend terwijl er een cirkelpolonaise ontstaat tijdens het euforische liedje ‘Former Puppy’. ‘Kan iedereen dan met een geel T-shirt daar een cirkel maken, iedereen met een rood T-shirt daar en iedereen met een blauw T-shirt daar?’ Drummer Killian Kayser springt er middenin met zijn tamboerijn.

KIJK TERUG:
De hele show van Personal Trainer op Best Kept Secret staat online! Klik hier om 'm te kijken.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12