steun 3voor12
3voor12 Gelderland

Vier de vrijheid met Achterhoekse pop in Zutphen

Bevrijdingspop Achterhoek met o.a. Valice, Smoking Alaska, CYNBEL en Cry Me A River

Indiepop en rock van jonge talenten en ervaren rotten. Zo laat het programma van de derde Bevrijdingspop Achterhoek op de Groenmarkt in Zutphen zich omschrijven. Op een steenworp afstand van de IJssel wordt de vrijheid dit jaar gevierd met onder meer Valice, Smoking Alaska, CYNBEL en de Joe Cocker tribute Cry Me A River.

Valice is begonnen als een gelegenheidsproject rondom de singer/songwriters Willeke Brittijn en Tess van Hout en inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige band voor de grotere podia. Afgelopen jaar heeft de band meerdere competities gewonnen en op festivals gestaan als Nollie Dollie en Huntenpop. Op dit moment werkt Valice aan haar eerste single met videoclip.

Smoking Alaska brengt zachte melancholische nummers en harde alternatieve rock. Het viertal is al meer dan 5 jaar actief. In de zomer van 2013 bracht de band hun eerste single ‘Sergeant Sun’ uit en in maart 2015 verscheen vervolgens hun debuut-ep Waiting for Response. In maart 2017 bracht de band haar nieuwste single ‘Into Motion’, inclusief clip, uit.

De eerste drie singles leveren CYNBEL een dikke tour door Nederland met de Popronde op, live-optredens bij 3FM en Radio 1, de aftershow van Kensington bij Club Ziggo, een hit op Spotify en een aftershow in de AFAS Live (voorheen Heineken Music Hall) als support-act van Stereophonics. 2018 staat in het teken van de release van hun debuut-ep Unspoken Tales en het opnemen van de tweede ep.

Joe Cocker overleed 22 december 2014 en dat heeft veel muziekliefhebbers in rouw gedompeld. Als eerbetoon is The Ultimate Joe Cocker Tributeband opgericht. Leadzanger Erik Hagelstein, een zevenkoppige band met het neusje van de zalm van de Achterhoekse popmuziek en drie uitstekende zangeressen brengen een eerbetoon aan Joe Cocker.

Meer info en muziek op www.bevrijdingspopachterhoek.nl.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland