steun 3voor12
3voor12 Rotterdam

Sophia's eerste single Daydream blijft hangen in je hoofd

Eerste single van Popronde 2018 act. Dinsdag is de single releaseparty. EP Volgt

Popronde 2018 act Sophia heeft haar eerste single Daydream uitgebracht. Het is een modern pop nummer met elektronische en R&B invloeden dat blijft hangen in je hoofd. Dinsdag 26 juni is de single releaseparty in BIRD. 

'Daydream gaat over dat gevoel wat je soms kan hebben bij iemand die heel mysterieus is. Je weet niet waarom, maar die persoon blijft constant in je hoofd hangen en het enige wat je wil is de verlossing, van weten wat er achter iemand schuilt.

‘Keep me awake from the daydreams you’ve caught me in’

Op jonge leeftijd leeft de Nederlandse-Libanese Sophia met haar ouders een globetrotterbestaan. Haar naam is dan ook heel bewust gekozen door haar ouders, omdat wereldwijd hetzelfde wordt uitgesproken. Op haar vijfde verhuist ze met haar moeder vanuit laatste standplaats Brazilië definitief naar Nederland. “Aan die periode heb ik een enorme bewijsdrang overgehouden”, aldus Sophia. 

Muzikaal is Sophia niet voor een gat te vangen. Met een combinatie van klassiek en jazz als basis, een flinke dosis 90s R&B uit haar jeugd en de productietechnieken van nu, is een eigen geluid ontstaan. Dansbaar en dromerig, sfeervol maar met een donker randje. Daar overheen klinkt een herkenbaar, krachtig en emotioneel stemgeluid. De basis daarvan schrijft Sophia op de piano, live kan het alle kanten op. “Muziek leeft en heeft wat mij betreft geen definitieve vorm. De liedjes die ik opneem klinken anders dan hoe ik ze met mijn vijfkoppige band op het podium uitvoer. Ik vertel verhalen.'

'Voor mij is ieder optreden een intense ervaring, ik huil bijna elke show. Niet van verdriet, wel van de emoties die los komen door de kracht van muziek en het besef dat mensen open staan voor wat ik te vertellen heb.”

Naast de debuutsingle verschijnt later dit jaar een EP met eigen materiaal. Het einddoel? “Ik wil ooit Grammy’s winnen. Ambitieus, maar ik heb de lat hoog gelegd.'

Website Sophia

Facebook Sophia

Instagram

Popronde profiel

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam