3voor12 Gelderland

Nieuwe editie Baby Otis Festival

31 januari & 1 februari 2020 in Brebl Nijmegen

In het weekend van 31 januari en 1 februari presenteert Meneer Otis een nieuwe Baby Otis, twee avonden kopje onder in experimentele jazz, elektronische geluiden en instrumentale dance. Dit keer is het tweedaagse festival in Brebl op het Honigcomplex in Nijmegen, Waalbandijk 14 E/F.

Baby Otis is het experimentele winterfestival van het zevendaagse jazz, funk & soulfestival Otis Park dat haar 8ste editie viert van 18 tm 24 juli 2020 in het Kronenburgerpark in Nijmegen.

Het Baby Otis Festival begint met SCHNTZL (BE): ontstaan in Rotterdam, Kopenhagen en de stad waar de jazz verscheen voor de eerste keer, New Orleans. Het multiculturele karakter van die steden is de belangrijkste inspiratiebron. Verder in Rotterdam waar de muziek van de 6-koppige band
Greyheads ontstond. Ze benaderen jazz met live elektronica, drum ’n bass, jazz, hiphop en popinvloeden. Uit de drukte in de NAFT (BE), een explosieve, innovatieve mix van live house, techno en dance beats. House-gebaseerde muziek is de toet van de avond met KAUW.

Glas Museum (BE) opent de zaterdag met een combinatie van moderne jazz en elektronische vibes, gevolgd door de prikkelende composities van het Half Easy Trio. Van het contrast naar ultieme poging om de werelden van jazz, alternatieve popmuziek, clubmuziek en improvisatie met elkaar samen te laten komen brengt Fast D de avond naar de nacht. De Valvetronic Brassband grijpt de nacht met dance en hiphop. De improviserende muzikanten van The Incredible Stack sluiten Baby Otis af. Muziek met alleen het samenspel van een percussieve gitaar, een scheurend orgel, stampende bas en stotterende, beukende drums.

Baby Otis Festival
Vrijdag 31 januari - zaterdag 1 februari 2020
Brebl, Waalbandijk 14 E/F, 6541 AJ Nijmegen
> Tickets

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12