3voor12 Gelderland

Inschrijvingen voor verschillende muziekcompetities + Popronde weer open

Popronde, Popsport Gelderland, Roos van Nijmegen en Kaf en Koren

Bands, acts en muzikanten opgelet! Ook in 2020 zijn er weer talloze muziekcompetities in Gelderland waar je je voor in kunt schrijven. De inschrijvingen voor onderstaande muziekwedstrijden zijn nu geopend:

Roos van Nijmegen
De Roos van Nijmegen werd in 1986 opgestart door verschillende partijen uit Nijmegen. Sinds 2011 is de Roos van Nijmegen een project van Poppodium Merleyn en Doornroosje. Via 3 voorrondes strijden 9 muzikale acts om een plek in de finale in Doornroosje. Via een wildcard kunnen acts in de voorrondes door het publiek naar de finale worden gestemd, ongeacht het juryoordeel. De inschrijvingen voor de 34ste editie van de Roos van Nijmegen zijn geopend tot en met 12 januari 2020.

Popsport Gelderland
Popsport is het landelijke coachingsprogramma voor jonge, talentvolle muzikanten, bands en producers die verder willen komen met hun eigen muziek. Je krijgt muziekinhoudelijke coaching van professionals, krijgt meer inzicht in de muziekbusiness en hoe je je daarin als artiest, muzikant of band kunt bewegen. Het regionale traject loopt van januari tot en met juli. In september start het landelijke traject met uit elke provincie één act. Inschrijven kan via de website van Popsport.

Kaf en Koren
Kaf en Koren is de jaarlijkse muzikale talentenjacht voor studenten. Muzikale acts nemen het in 3 voorrondes tegen elkaar op voor een plek in de finale in Merleyn. Inschrijven kan via de website van Cultuur op de Campus.

Popronde
Zeker geen muziekwedstrijd, maar wél het grootste landelijke rondreizende festival. Popronde is elk najaar van september tot en met november en streek in 2019 neer in 41 steden. De programmering is niet gebonden aan een muziekstijl. Jaarlijks worden plusminus 140 bands uit de circa 1300 aanmeldingen geselecteerd. Sinds 1 december zijn de aanmeldingen voor de Popronde weer geopend! Wil jij in 2020 meedoen aan het rondreizende festival? Meld je dan voor 1 maart aan.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12