3voor12 Gelderland

Nieuwe release: Einfach Kurt - Rejection Song

Eerste single nieuwe album

Pop-noir band Einfach Kurt heeft een nieuwe single gelanceerd. 'Rejection Song' is de eerste single van hun aanstaande nieuwe album. Een tweede single en videoclip volgt binnenkort. De band is op dit moment bezig bij studio Speakerfood in Arnhem een album op te nemen. De band is ook bezig met een schlager-album.

Het donkere countrynummer gaat over het zwarte gat waarin je valt nadat je afgewezen bent in een relatie. Iedereen die ooit de deksel op de neus heeft gekregen in de liefde weet waarschijnlijk wel hoe deze fase aanvoelt. De clip is gemaakt door Illustrator en VJ (Habitants) Marieke Philipsen van Black Milk Factory. Marieke heeft de oude countryfeel van het nummer perfect te pakken weten te krijgen door oude archiefbeelden te gebruiken en te bewerken. 

Naast het nieuwe album is Einfach Kurt ook volop bezig met een schlager-album dat volledig in eigen beheer opgenomen wordt. Voor dit schlager-album heeft de band tien bekende Duitse nummers van de afgelopen 60 jaar ontleed, opnieuw in elkaar gezet en overgoten met een dikke vette donkere Einfach Kurt jus. Daarbij worden ze geholpen door Stefan Kollee (The Naked Sweat Drips) en Jet Verkade op viool. Jory de Kort heeft de produktie op zich genomen. Op de maandag van de Vierdaagsefeesten in Nijmegen geeft Einfach Kurt het publiek een preview van dit album bij het buitenpodium van LUX.

Einfach Kurt bestaat sinds 2014 en is een driemansformatie met op contrabas Jory de Kort, drums Martijn Kruisselbrink en Koert van Essen op zang en gitaar, piano en accordeon. De muziek laat zich het best omschrijven als donkere nachtclub muziek balancerend tussen country, blues en soul maar altijd met een zwart fluwelen randje.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12