3voor12 Zeeland

Nieuw platform voor Zeeuwse DJ’s hoopt de scene een boost te geven

“Ik wil laten zien dat er ook zeker in Zeeland meer te zien is dan gedacht wordt”

Nu iedereen aan huis gekluisterd zit en links en rechts de streamende artiesten, bn’ers en dj’s je om de oren vliegen, is er een opvallende nieuwkomer op het internet gekomen: het Zeeland DJ Collective. Een website waar meerdere dj’s (waaronder Hayo van Kaffee ‘t Hof, DJ Vindictiv en On/Off) een set opnemen met alle muziekstijlen door elkaar en die daar posten. We belden met Laurens van Dijk over het initiatief.

Laurens van Dijk had al een tijdje het idee in zijn hoofd om een platform te maken voor Zeeuwse dj’s: “Vorige zomer had ik met Hayo van kaffee ‘t Hof en DJ Vindictiv bijvoorbeeld al zo’n set opgenomen met het idee om een platform te bouwen. Helaas kwam het er nooit van en bleven de opnames op de plank liggen. Doordat er door de huidige situatie veel dj’s niets meer te doen hebben en veel bands en dj’s aan het livestreamen zijn geraakt was het moment daar om er écht aan te beginnen. Omdat er ook een hoop locaties waar de Zeeuwse dj’s doorgaans kunnen spelen nu in de problemen komen, hebben we ook op onze website gelinkt naar diverse projecten waar je kunt doneren, kaffee ‘t Hof bijvoorbeeld.”

De komende weken zullen er elke week drie nieuwe sets op de website bij komen, maar het is de bedoeling dat wanneer het normale leven weer hervat kan worden ook Zeeland DJ Collective gewoon door blijft gaan. “Ik wil niet dat het project in het teken staat van de Corona-crisis, de huidige situatie heeft enkel dat extra duwtje gegeven om het écht op te starten. Het Zeeland DJ-collective is een platform waarbij wij Zeeuwse dj’s kunnen laten zien dat we er zijn, dat er in Zeeland meer gebeurd dan dat er over ons wordt gedacht. Je hebt bijvoorbeeld Red Light Radio in Amsterdam, Operator in Rotterdam, maar in Zeeland heb je nog niet een dergelijk streaming-platform.”

Iedereen is welkom bij Zeeland DJ Collective: “Als je serieus in de muziek zit en kan draaien, dan mag je zeker contact opnemen, het is alleen maar mooi als we met zoveel mogelijk meedoen aan het project.”

Het Zeeland DJ Collective is te bezoeken via: www.zdjc.nl

DJ’s kunnen zich opgeven via info@zdjc.nl.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12