LL17: X Ambassadors en de grote genrebrij

Amerikanen kunnen meer 'Renegades' gebruiken

De muziek van X Ambassadors is niet bedoeld voor een achteraftentje met 7”-importerende puristen in het publiek. Dit zijn ambassadeurs van het grote gebaar. Zanger Sam Harris springt rond op het podium van de nieuwe Bravo-tent, die binnen de statuur heeft van een kerk. Hier kan het geluid van het viertal vele meters wegblazen en dat gebeurt ook. Met name in het eerste deel van het optreden moet alles knetteren: het is alsof de bandleden met elkaar concurreren.

Kijk hier een track van X Ambassadors op Lowlands 2017 terug.

Net als Imagine Dragons (de bands delen producer Alex Da Kid) is X Ambassadors een rockband die grenzen overspringt en andere genres binnenhengelt, en voornamelijk de pop want Harris heeft een slicke strot. De nummers vliegen alle kanten op, van een John Legend-pianoballad tot logge rock. Op de streamingdiensten kan iedereen de favorieten eruit plukken, maar in de Bravo dient het publiek de complete brij te beluisteren. X Ambassadors heeft héél catchy hits, maar ook hypernerveuze nummers die de gelukkigste burgerman binnen drie minuten tot wanhoop kunnen drijven. Bij een traag nummer kan de drummer lelijk doorhameren. Het schommelt nogal bij dit viertal.

De Amerikanen moeten dan ook hard werken om het publiek bij de les te houden en doen dat vooral met entertainment. Voornamelijk Harris rent topfit rond en grijpt dan weer een gitaar, dan weer een saxofoon om visueel te prikkelen, want muzikaal is het geen must: de saxofoon lijkt de eerste helft niet ingeplugd. Liever horen we hem ‘Unsteady’ zingen of een knappe kopstem opzetten bij ‘Gorgeous’.  

HET MOMENT:
Het sterke materiaal zat op opener ‘Jungle’ na in de staart. Dat maakt het een lange zit, maar wereldhit ‘Renegades’ is natuurlijk een meezingfeestje. Dit is het materiaal dat X Ambassadors hard kan gebruiken.

Meer Lowlands? Check ons dossier voor heel veel verslagen en video's.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12