3voor12 Gelderland

Podcast: Platform Where The Bands Are in Gesprek met Frederike en Julian van FRÉ

Zaterdag 29 februari live in Luxor Live te Arnhem

Where The Bands Are is een platform waarop (live) muziek van bands en singer-songwriters uit Gelderland centraal staat. In een recente podcast sprak Eelco Walraven met Frederike en Julian van FRÉ.

Frederike Berendsen is geboren en getogen in Doetinchem, heeft haar studie afgesloten aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem en woont momenteel - na een tijd in New York gewoond te hebben - weer in Gelderland (Babberich).

De Nederlandse-Duitse jazz en artpopband Fré heeft recentelijk hun tweede album WE RISE When We Lift Each Other Up uitgebracht, een conceptalbum gewijd aan familie. Het album wordt 29 februari 2020 met een concert in Luxor Live in Arnhem gelanceerd. De band won in januari 2020 tijdens de 3voor12 Gelderland Awards in Luxor Live de 3voor12 Gelderland Award in de categorie Beste artwork.

Het eurekamoment voor We Rise When We Lift Each Other Up vindt plaats in New York. Ergens in een koffietent, waar pianist Julian Bohn wat mails aan het versturen is, vindt Frederike Berendsen de sleutel voor het tweede album van FRÉ. De inspiratie voor de 16 nummers haalt zij uit haar eigen leven, waarin zij al vroeg haar vader verloor.

"Het proces van het maken van dit album was een mooie ervaring", vertelt zij. "Ook omdat wij als band ons allemaal kwetsbaar op durven te stellen." Bohn: "Wij vonden het allemaal heel erg bijzonder om daar onderdeel van te zijn en van Frederike te horen waar het over gaat."

Het album beslaat drie keer acht jaar van de 24-jarige zangeres en is in drie delen online gezet. Het album is niet als plaat of CD uitgebracht, maar er is wel artwork met een downloadcode beschikbaar.

> Beluister de podcast hier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12