BKS19: Glibberen en glijden bij psychrockduo Feng Suave

We vallen met ons hele lijf in de boter

Voor wie geen zin heeft om te moshen bij Death Grips, of voor iedereen die net heeft gegeten en even wat verteringstijd nodig heeft, is er Feng Suave. Het psychpopduo uit Utrecht en Amsterdam, dat zelfs passend een nummer heeft over het verteren van eten (door een vleesetende plant), is vandaag uitgebreid met maarliefst zeven koppen. De surfachtige sfeer wordt gedragen door twee frontmannen die we het best kunnen omschrijven als 'dudes'. 

In de hitte van Five wordt gewiegd en gehangen, geglibberd en gegleden op smooth-like-peanutbutter liedjes. De zwoele falsetto van de zanger contrasteert opmerkelijk met zijn droge, bijna sarcastische manier van communiceren met het publiek. 

Eerder dit jaar werd naar aanleiding van hun optreden op ESNS al gehint naar een stap richting de grote festivals. Bij deze dus hun eerste! 

HET MOMENT
Wanneer het publiek door alle gladheid bijna lijkt te smelten wordt het op het eind weer naar vaste staat geschud door harde breakdowns vol gitaargeshred, zoals in de lange outro van de afsluiter. Fijn om te weten dat dat zachte briesje (want dat betekent Feng Suave) soms ook wat harder kan blazen. 

Voor meer Best Kept Secret 2019 check je ons uitgebreide dossier en kijk je hier BKS19-video's

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12