De Machine #25: porno en snoedgoed in Leaving Neverland

En: de succesformule van Top Notch en de terugkeer van Anja Kroeze bij Buma

Vrijdag 8 maart zendt de VPRO een vier uur durende film uit die Leaving Neverland heet. Zelden werd een documentaire vooraf zo fel en zo hardnekkig betwist. Er staat dan ook wat op het spel: het erfgoed van de King of Pop, Michael Jackson. Leaving Neverland is het verhaal van Wade Robson en James Safechuck, twee mannen die claimen dat Jackson ze in hun kindertijd jarenlang seksueel misbruikt heeft. Atze ging alvast naar Londen om de film te zien.

Verder hebben Niels en Atze het over de terugkeer van Anja Kroeze, een van de twee aartsrivalen van de gevallen Buma-directeur Wim van Limpt. Uit onderzoek is gebleken dat zij niet schuldig is aan malversaties binnen het bedrijf, concludeert Buma, maar lang niet iedereen is blij met haar terugkeer. En veel aandacht voor writing camps, de absolute standaard in de hiphop na het succes van New Wave. TopNotch en Noahs Ark richten  nu zelfs het publishingbedrijf Straight Shooter op om er nog beter in te kunnen worden.

Atze de Vrieze en Niels Aalberts nemen je in deze podcastserie mee naar de wereld achter de muziek. Naar de businessbeslissingen die bepalen hoe we met zijn allen naar muziek luisteren. Ze praten je door het belangrijkste nieuws over festivals, streamingdiensten en platenmaatschappijen.

Abonneren kan natuurlijk direct. Hier op iTunes. Hier op Stitcher. Hier op Spotify. Hier als RSS feed.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12