PP23: MADOUX geeft nette openingsdans

De sympathieke winnaar van de Limburgse Popprijs

‘Zijn er mensen uit Moerslag?’, roept de presentator van de tent enthousiast. Dat zit zo, hij woont om de hoek van de eerste act van Pinkpop, vertelt-ie. Twee mensen steken voorzichtig hun hand op. Grinnikend: ‘Dat treft, want er wonen ook maar twee mensen in Moerslag!’

Ah, daar is de winnaar van de Limburgse Popprijs, de immer sympathieke regionale act die het muzikale bal van Pinkpop mag openen. Haar buren mogen Lotte Slangen zeggen, maar ze noemt zichzelf MADOUX en ‘ik werkte met de producer van Eefje de Visser’. En verhip, zodra je hersenen dat eenmaal hebben verwerkt kun je het niet meer NIET horen in een liedje als ‘Wildfire’: een galante elektronische slowburner die uiteindelijk begint te knetteren. Visseriaanse pracht, met knipogen naar London Grammer aan de ene kant en Ane Brun aan de andere. Ze hebben ook een slim geplaatste emo-cover van Fleetwood Mac-tune ‘Everywhere’ (inclusief cello!) en bij de ballad verschijnt een gigantische maan op het LED-scherm. Goed uitgedacht dus, en lang niet zo gedateerd als veel eerdere Nu-of-Nooit-winnaars (herinner je je Snowwhite and the Two Dwarfs aka SAT2D nog?!).

HET MOMENT:
‘Toen ik 14 was, kwam ik voor het eerst op Pinkpop! Precies 14 jaar later speel ik er zelf.’ Ze is schuchter. Ja natuurlijk is ze schuchter. Ze heeft hier haar fucking halve leven van gedroomd.

Kijk HIER het optreden terug.

NTR, VPRO en BNNVARA verslaan Pinkpop op 3FM, NPO2 extra en 3voor12.nl/pinkpop. Op TV (NPO3): zaterdag 17 juni (22-23:30 uur) en zondag 18 juni (20:15-23:15 uur).

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12