ESNS23: Coloray geselt big tech en big fashion

Duistere synthpop wil vandaag niet helemaal landen

Je zou de elektronische muziek kunnen verdelen in liedjes-producers en flow-bouwers. De Tilburgse zanger en producer Coloray is allebei: hij vlecht zijn wavey synthpop met diep galmende vocals in een uiterst dansbaar geheel, steeds dwingender en dwingender toewerkend naar een climax. Dat doet hij samen met Yannick Verhoeven (Ramses 3000, Cairo Liberation Front), in wie hij ergens vorig jaar een vaste partner op het podium gevonden heeft. Ze speelden samen al op onder meer Lowlands en Wildeburg, maar het Coloray avontuur staat nog altijd maar in de kinderschoenen, althans zo voelt het.

Je hoopt wat dat betreft dat Coloray hier een stap kan zetten naar een breder publiek, met bijvoorbeeld een net even wat vettere lichtshow of visuals, maar dat doet hij jammer genoeg niet. Het is ook nog een beetje te vroeg om mensen te verleiden echt ín de muziek te duiken. Voor de optimale Coloray beleving zijn trouwens ook andere middelen nodig dan dat hier vanavond gangbaar zijn.

Zo wordt het een beetje een stroeve avond voor Coloray, maar slecht is het zeker niet. Hij zet vol overtuiging het Depeche Mode-achtige ‘Can’t Stop’ in, schakelt halverwege op naar een Underworld-stijl woorden-flow en presenteert een nieuwe anti big tech en anti big fashion knaller. Het prachtig melancholische ‘Blinded’ krijgt vanavond helaas een wat gejaagde versie, maar al met al laat Coloray gewoon weer zien dat hij muzikaal een van de meest interessante dance-acts van het moment is. Nu nog de juiste setting en een klein schepje er bovenop.

Het oordeel: Spannende live dance met een duister randje wil vanavond niet helemaal landen.

Het nummer: ‘Blinded’

Kijk de ESNS23-livesessie van Coloray in Groningen

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12