3voor12 Gelderland

4df19: Dunter Flinn start relaxed

De laatste avond van de Vierdaagsefeesten doen we niet moeilijk

Dunter Flinn werd dit jaar winnaar van de Roos van Nijmegen en mag daarom de laatste sessie van de speciale 3voor12 Gelderland concerten op het Entree-podium openen. De band zet een relaxed sfeertje neer, perfect voor een warme zomernamiddag. Er wordt niet teveel verwacht van het publiek, er hoeft niet gedanst of geklapt te worden en niemand hoeft mee te zingen met het refrein. Gewoon: zitten, luisteren en genieten.

De naam Dunter Flinn is ontstaan uit een woordverhaspeling. Ooit kondigde de weerman aan dat er geen Elfstedentocht zou komen. “Het ijs is dunterflin”, vergiste hij zich toen hij flinterdun wilde zeggen. Douwe Wijnhoven is dat woord nooit vergeten. De zanger en oprichter van de band staat zelf ook zichtbaar te genieten van de sfeer. “Dit nummer gaat over een kwal”, kondigt hij aan bij ‘Subleased Jellyfish Mind’. “En dit nummer gaat ook over een kwal.” Waarna een liedje over een verbroken relatie volgt.

Zo kabbelt de muziek lekker voort, bijna pretentieloze luisterliedjes lijken de revue te passeren, maar die eenvoud is schijn. Want bij het slotnummer laat de band zien toch wel degelijk meer op het repertoire te hebben. Plots lijkt de band een tandje bij te zetten. De drum van Roel Kolkman klinkt feller en gitarist Thieu Raaijmakers leeft zich uit op zijn wah-wah pedaal. Loic Giepmans haalt alles uit zijn synthesizer, Daan Wijnhoven laat zijn gitaar janken, Douwe schreeuwt het uit en dan is het afgelopen. Voor het inmiddels flink toegestroomde publiek kan de avond niet meer stuk.

Wie: Dunter Flinn
Waar: Valkhof Festival, Entree-podium
Wanneer: Vrijdag19 juli, 16.45 - 17.30

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12