steun 3voor12
3voor12 Utrecht

Op zijn nieuwe single ‘Good Time’ knipoogt Gabriel Self naar old school hiphop

Zijn herontdekking van de basgitaar resulteert in funky track

Na het verschijnen van zijn album By The Time, bijna een jaar geleden, heeft de in Utrecht wonende Gabriel Self het even rustig aan gedaan. Hij kwam op het idee om liedjes te schrijven voor instagram: nummers van één maximaal minuut met vierkante video’s, die hij vaak zelf filmt zoals bijvoorbeeld deze en deze.

Vandaag heeft de multi-instrumentalist met zowel Britse als Amerikaanse roots zijn nieuwe, langere video ‘Good Time’ uitgebracht. Het funky nummer met een knipoog naar old school hiphop vindt zijn oorsprong in Athene. Toen het meisje waaraan Self basles gaf even weg was, (her)ontdekte hij hoe leuk dat instrument eigenlijk is. Na een paar minuten klooien op de basgitaar kwam de hook in ‘Good Time’ in hem op. In de video bij het nummer danst de moderne danser Martin Barbero door de straten van Barcelona.

Self’s zonnige liedjes stralen hoop en positiviteit uit, een contrast met de heftige laatste periode waarin hij twee dierbaren heeft verloren. Momenteel werkt hij aan nieuw materiaal dat over een tijdje wellicht als EP of album naar buiten komt. Hij is klaar om het leven weer te omarmen en nu is een ‘good time’.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht