steun 3voor12

Concert Broederliefde in Het Kasteel gaat niet door

Tweede stadionconcert al weken uit de verkoop

Het optreden van Broederliefde in het Sparta Stadion gaat niet door. De show - die op 2 juni moet plaatsvinden - is al een paar weken geleden uit de verkoop gehaald, maar is tot nu toe niet officieel gecanceld. Een medewerker van het Sparta Stadion vertelde 3voor12 wel al dat het concert dit jaar niet doorgaat en dat de groep uitwijkt naar Ahoy. Het management van Broederliefde is achter de schermen nog altijd druk bezig met het verplaatsen van het concert, en wilde het afzeggen lange tijd niet bevestigen. 

De afgelasting is omgeven door rookgordijnen. Een anonieme bron vertelde aan Festivalinfo dat het concert niet doorgaat vanwege betalingsproblemen met leveranciers van de Broederliefde-show die vorig jaar in Het Kasteel plaatsvond. Broederliefde’s boeker Roger Brouwn ontkende dat en verklaarde in eerste instantie dat de stadionshow helemaal niet van de baan was. Hij verklaarde het stilleggen van de kaartverkoop als ‘een bug in het systeem van Ticketmaster’, een opmerkelijke verklaring. Een medewerker van Ticketmaster herkende het verhaal van de bug in hun systeem niet en verwijst door naar productiebedrijf MIM Productions, de organisator van het concert. MIM Productions is al ruim een week niet bereikbaar.

Het management van Broederliefde wilde ook lange tijd niet bevestigen dat het concert niet doorgaat, maar doet dat nu tegen RTV Rijnmond wel. Het zou te maken hebben met de inzet van politie, omdat op dezelfde dag ook The Flying Dutch Rotterdam aandoet. Tegen 3voor12 ontkent manager Lorenzo Jonathas vervolgens weer de lokale tv-zender te woord gestaan te hebben. 

Vorig jaar gaf Broederliefde in Het Kasteel zijn grootste show ooit. Een droom, omdat de jongens naast het Sparta stadion opgroeiden. De VPRO registreerde het concert en maakte een documentaire

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Landelijk