3voor12 Gelderland

4df19: BEA1991 heeft de moeilijke taak de avond te openen

En weet de ongemakkelijke start goed om te buigen

Het is nog vroeg als BEA1991 de avond op het Boog podium moet openen. Het podium is volledig leeg, alsof de organisatie ook nog niet door heeft dat het al weer zo ver is. Ze loopt naar de laptop die voor op het podium staat en drukt op play.

De eerste paar nummers brengt ze alsof ze thuis in de huiskamer of voor de spiegel staat te zingen. Haar sportieve outfit, dat Adidas en Nike combineert, draagt hieraan bij. Alsof ze zo van de fiets is gestapt. Er is die eerste nummers geen interactie tussen haar en het publiek dat nou niet bepaald in grote getale komt toegestroomd. Ze mag dan aangekondigd zijn als de Amsterdamse beatkoningin en de afgelopen jaren al aandacht van buitenlandse platformen hebben gekregen: Nijmegen wacht nog even af.

HET MOMENT
Dan opeens dankt ze in duidelijk Nederlands (“Ik kan hier gewoon Nederlands praten”) de toehoorders en besluit ze om het publiek maar eens op te zoeken. Meteen is er wel interactie, kijkt ze mensen in de ogen, draait ze cirkels om de plukjes mensen en danst ze, waarbij ze even wordt geassisteerd door een klein meisje.

De muziek is sfeervol, elektronisch en soms verleidelijk. Net als haar manier van bewegen eigenlijk. Subtiel en met aandacht voor de details. Niet voor niks mocht ze meezingen op de laatste twee platen van Blood Orange. Haar kakelverse album Brand New Adult is een paar dagen geleden uitgekomen en zelfs door 3voor12 gekozen tot Album van de Week.

Na een kwartiertje besluit BEA1991 weer over het hek te klimmen en terug te keren naar haar volledig lege podium. Meteen is er weer die afstand. Hoewel ze nu continu een brede glimlach op haar gezicht heeft en het publiek, inmiddels flink meer, uitgebreid bedankt. De vrouwelijke Karel? Nog niet helemaal, maar de potentie is er.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12