3voor12 Gelderland

Meerdere Gelderse genomineerden voor NMI-awards (Nederlandse Muziek Industrie)

Uitreiking tijdens tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen 16 januari 2020

Donderdag 16 januari worden er tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen - naast de IJzeren Podiumdieren - ook de NMI-awards (Nederlandse Muziek Industrie) uitgereikt. Op de lijst met genomineerden vinden we een aantal Gelderse namen.

Zo is in de categorie Beste backstage beest Ankie Ebus van het in Nijmegen gevestigde Orange Producties genomineerd; ze is artist handler en stagemanager bij o.a. Doornroosje, Oranjepop, Bevrijdingsfestival, Zwarte Cross en het Valkhof Festival. In de categorie Beste festival concept zijn er maar liefst twee Gelderse festivals genomineerd: Mañana Mañana (Vorden) en het Valkhof Festival (Nijmegen).

Doornroosje vinden we terug in de categorie Beste backstage maaltijd, Productiehuis De Nieuwe Oost | Pop (Arnhem, Nijmegen en Deventer) en de Popronde (Stichting Popwaarts uit Nijmegen) zijn genomineerd in de categorie Beste muziek supporter. Frank Satink, programmeur bij o.a. Zwarte Cross, staat in de categorie Grootste muziekman, Hilde Spille van het Nijmeegse Paperclip Agency in de categorie Beste powervrouw en Nijmegenaar Rico Neeter (o.a. Popronde) is genomineerd in de categorie Beste stille kracht.

Bij de NMI awards draait het allemaal om diegene die ‘het mede mogelijk maken’. Wie zijn deze mensen die (vaak achter de schermen) de industrie laten groeien & bloeien? Wie heeft de scherpste neus voor innovatie? Welk festival zorgt voor de beste totaalbeleving? Wie heeft het beste overzicht in de backstage? Waar krijgen artiesten de lekkerste maaltijd? Welke stille kracht laat de muziek op zijn best shinen zonder zelf in de spotlights te staan?

De uitreiking van de NMI awards zal plaatsvinden tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen op donderdag 16 januari 2020 in de Drie Gezusters. > Website

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12