ESNS23: Brunzyn viert alvast de overwinning

Cult uit Zuid-Holland

De hype is voelbaar vanaf moment één bij het optreden van Brunzyn in de kelder van de Oosterpoort. De rapper uit Vlaardingen komt hier om te vertellen dat hij klaar is om overal in Nederland op te treden, ook in Groningen. “We gaan van drie, naar twee, naar drie, twee, een!”, zo weet Brunzyn zijn piepjonge publiek steeds weer op te zwepen. Het zijn vooral gastjes in bodywarmers en snelle zonnebrillen die hier staan en het heel hard vinden. Ongetwijfeld gaan zij later nog Joost en Gotu Jim checken, die net zo cult zijn als de peroxideblonde Vlaardinger.

De ontelbare aftelmomentjes doen hun werk, vanaf een van zijn eerste nummers kan Brunzyn rekenen op redelijk flinke, maar wel ultiem gemoedelijke moshpits. Het nummer ‘BRUNO’ is daarvoor het startschot. Daarna is het ieder nummer weer raak.

Brunzyn komt niet alleen, want hij heeft naast fans uit Rotterdam en omstreken ook de gortdroge en in Nederland unieke artiest Bokoedro meegenomen, die hem ondersteunt in zijn raps. Dat werkt goed. De energie is hoog, en ook al is de energie soms nogal kleedkamerachtig (“Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!”), de raps zijn serieus. In de track ‘Dankuwel’ die hij samen met  Joost en Tantu Beats maakte, zingt hij dat zijn lerares hem vroeger dom noemde en bedankt hij haar daarvoor. Tuurlijk, Bokoedro en Brunzyn zijn net als Joost in hun teksten vaak grappig en ironisch, maar dom is het zeker niet.  

Dat blijkt ook wel uit de slimme marketingtrucs die de vijfentwintigjarige Feyenoordsupporter inzet om zijn show te omlijsten. Hij geeft 3voor12 de zoveelste shout-out als hij een sped-up cover van S10’s ‘De Diepte’ inzet, hij heeft een cameraploeg bij zich, en op de dj booth hangt een vlag met het e-mailadres van zijn agent en de tekst "boek mij". Aan het einde van de show lijkt hij zijn overwinning alvast te vieren door als een dolle stier over het podium te crossen, gehuld in die vlag. Je raad het al: een moshpit volgt. ‘One Kiss’ van ESNS-darling Dua Lipa is hiervoor de soundtrack en het publiek gaat nóg meer ham dan bij de eigen nummers van Brunzyn. Zie je wel, domme raps, slimme jongens.

Het oordeel: Hard, zeker als je van moshpits en aftellen houdt

Het nummer: 'Albino Sports Anthem', de samenwerking tussen Brunzyn en Joost wordt gewaardeerd

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12