3voor12 Leiden

Op Popronde met Subvert

"Met nieuwe merchandise"

Popronde 2018 komt steeds dichterbij; welke geweldige acts gaan we zien in Leiden? Voordat dat bekend is, spreken we met een aantal bands die Leiden mogen vertegenwoordigen tijdens Neerlands grootste rondreizende festival.

Subvert gaat lekker, dat is duidelijk. De vijf jonge gasten hebben zich binnen drie jaar flink neer kunnen zetten in de Nederlandse melodic-hardcorescene. Hun selftitled ep werd goed ontvangen, ze speelden een knallende show op onze tweede Clubavond en ondertussen zijn ze bezig met de afronding van nieuw werk. Nu mogen zij mede namens Never Mind The Hype op de Popronde spelen. Wij keken met gitaristen Fabian en George, en vocalist Alex alvast vooruit.

Subvert heeft zich aangemeld om de doodsimpele reden dat George het tegenkwam. “We willen graag nieuw publiek trekken.” Ze zijn nu in Leeuwarden geboekt. Alex: “Aangezien ik tegenwoordig in Groningen woon is het ook weleens leuk om in Noord-Nederland te spelen, ze hebben daar nog nooit de mogelijkheid gehad om naar ons te komen kijken.”

Aan de setlist wordt niet zoveel veranderd. Er komt wel een nieuwe single aan en ze hopen die tijdens de Popronde te releasen. “Met nieuwe merchandise, dat zou top zijn,” aldus Fabian. “We vonden kleurrijke outfits een leuk idee voor de Popronde. Wat helemaal niet zo goed bij ons imago past, daarom is het zo grappig. Alex doet wel gewoon zijn witte kleding aan, zoals altijd.” “En ik zorg voor rozen op het podium, a la The Smiths,” vult Alex aan.

Hun vorige single ‘Confessions’ is te beluisteren op Spotify. Maar hebben ze zelf ook naar andere Popronde-acts geluisterd, wie willen ze tippen? Fabian: “Sowieso een dikke shout out naar START/OVER, dat zijn goede vrienden van ons. En Filthy Felons, die zijn net als wij ook geboekt in Leeuwarden.” George vult aan: “Torrential is ook vet. Ik kijk er heel erg naar uit om andere bands te zien. Er is veel gaande in Nederland, waar we maar weinig van meekrijgen. Zeker in de indiescene en de hiphop. Daar ben ik erg benieuwd naar.”

(Maaike van der Voort)

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12