3voor12 Gelderland

Openluchttheater Eibergen opent ‘Buitengewoon Podium’

Uit voorzorg uitsluitend solo-optredens

Openluchttheater Eibergen zit voorlopig op slot, maar ook niet. Het theater opent een ‘Buitengewoon podium’. Musici en andere creatieve geesten krijgen de kans hun boodschap uit te dragen.

‘’We zitten in een zware tijd. Hoe fijn is het om dan af en toe iets positiefs te ontvangen of te delen.’’ Het is zowel voor het openluchttheater als artiesten onduidelijk hoe lang Nederland op slot blijft. ‘’Je merkt nu al dat artiesten en kleinkunstenaars contact met publiek missen en dan maar een soort van huisconcert geven en dat streamen. Wij verplaatsen die huiskamer naar ons theater’’, aldus het bestuur.

Het theater neemt het opterden op met hun bescheiden middelen en plaatst het op hun Facebook-pagina. Bovendien kunnen ze het delen in de nieuwsbrieven voor de duizenden donateurs. Een optreden duurt tussen de 30 seconden en 4 minuten. Uit voorzorg doen ze uitsluitend solo-optredens. Iedere inzender krijgt bovendien 15 seconden gelegenheid om zijn of haar performance toe te lichten.

Het openluchttheater neemt alle veiligheidsadviezen in acht en blijft ‘Buitengewoon Podium’ doen, zo lang het verantwoord is. Iedereen die op
een creatieve wijze een positieve boodschap wil delen kan zich melden. Een mailtje naar algemenezaken@openluchttheatereibergen.nl met naam, idee en telefoonnummer is voldoende. In overleg wordt een moment gekozen om op te nemen in het theater.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12