ESNS20: Lionstorm laat de kelder naar broodjes vis ruiken

Queer chicks laten hun pik zien

'Jullie zijn allemaal smeerlappen!' Wie, ik? Ja jij, jullie allemaal. Ja, je hoort je een beetje vies te voelen na een showtje van Lionstorm, een rapduo dat het internet de laatste maanden verrijkte met absurdistische, provocerende queer rap. De twee rappers - ze zijn in het echt geliefden - bestormen ook het podium met freaky looks en een confronterende stijl. Dit is geen zoetsappige one love voor mede queers, het is een uitvergroting van het ongemak dat homoseksuele liefde (en vooral: homoseksuele seks) oproept bij hetero's. Dat versterken ze door er met gitzwarte lenzen onmenselijk uit te zien, als monsters in een futuristische Netflix-horrorserie. Toch eindigen ze hun vieze, rauwe set, wel met een poging tot eenheid. 'Aan het einde van dit nummer zijn jullie allemaal even gay', klinkt het, gevolgd door een oproep om hand in hand met hen door het leven te gaan.

En, was je even gay?
Ik niet, en die man die het nodig vond 'kut' te roepen toen die twee op het podium de liefde aan elkaar verklaarden al helemaal niet. Maar gewoon een zwak voor deze chicks hebben is ook goed, toch?

Meer een zwak dan dat het echt goed was bedoel je?
Precies. Er moeten nog heel wat vlieguren gemaakt worden wil het echt goed worden, maar ze zijn wel intrigerend genoeg om kansen te krijgen in galerietjes in heel Nederland.

Meer over Eurosonic Noorderslag in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12