3voor12 Gelderland

Zwarte Cross en Amnesty International vragen aandacht voor vrijheid met Levendenherdenking

65.000 Zwarte Crossers brengen één minuut een massaal eresaluut aan het leven

Zwarte Cross en Amnesty International organiseren de vrijdag van het festival 13 juli 2018 om klokslag 20:00 uur de Levendenherdenking. Aan de op dat moment aanwezige 65.000 bezoekers van het festival wordt gevraagd om 50 seconden muisstil te zijn, gevolgd door 10 seconden luid gejuich. Tijdens dit moment eren de bezoekers hun leven, en dat van hun naasten, in vrijheid.

De Zwarte Cross is al jaren partner van Amnesty International. De afgelopen jaren kwamen er op de Zwarte Cross talloze hoofdstunts voorbij zoals de 'The Naked Run For Freedom' in 2013. Ook in 2018 wordt de hoofdstunt anders ingestoken. Dit jaar wordt de bezoekers gevraagd om zich één minuut te verenigen in een eresaluut aan het leven.

Mede-oprichter van De Feestfabriek, Gijs Jolink: "De pioniers die strijden voor meer vrijheid en een beter leven voor allemaal kunnen onze hulp goed gebruiken. Iedereen kan hieraan bijdragen, dus ook een festival. Met de Levendenherdenking willen we iedereen hiervan bewust maken. We roepen daarom op om hier tijdens de minuut bij stil te staan en te denken aan iemand waar je respect voor hebt."

Maarten Beckers, actiecoördinator Amnesty International: 'Dit jaar willen we samen met alle Zwarte Crossers oorverdovend stil staan bij de mensenrechtenactivisten die hun eigen leven in het teken zetten van de vrijheid. De vrijheid van zichzelf en anderen. Laten we een kolossale collectieve boodschap uitsturen naar al die personen die anderen hun vrijheid ontnemen en daarna een ontiegelijke ode brengen aan het leven van mensenrechtenverdedigers wereldwijd om ze een groot Zwarte Cross hart onder de riem te steken.''

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12