3voor12 Breda

Electro dreampop duo LÖNA brengt eerste single ‘Stars Align’ uit

Delusionals terug onder nieuwe naam, met videoclip geschoten in IJsland

Tweelingzussen Madelon en Danielle Bruinhof, voorheen Delusionals, hebben het roer omgegooid en zijn eind 2018 naar IJsland geweest. Hier hebben zij hun nieuwe identiteit gevonden: LÖNA. Vrijdag 8 februari komt de eerste single ‘Stars Align’ uit, inclusief een videoclip die in IJsland is opgenomen. Het duo wordt dan ook geïnspireerd door IJslandse acts als Vök en Björk. Maar ook London Grammar, Florence + the Machine en Radiohead. Na het IJslandse tripje zijn de tweelingzussen meteen de studio in gedoken met producer Marg van Eenbergen (Gram, Cordon Rouge, Dési Ducrot, Charlie Dée) met wie ze werken aan een debuut EP.

‘Stars Align’ is een positief nummer over leergierigheid en kritisch kijken naar bepaalde dingen. Volgens Madelon: “Mensen hebben mij laten zien dat je bepaalde onderwerpen van meerdere kanten kan bekijken. Het bestaan hier op de aarde is eigenlijk heel bijzonder en toevallig. En wij mensen weten nog lang niet alles van de wereld en het heelal.”

Voorheen Delusionals
De tweeling heeft eerder in bands gespeeld, maar daar naar eigen zeggen nooit helemaal gevonden wat ze zochten. Dit hebben zij wel met LÖNA. De meeste recente band die je nog kent, was de psychedelische rockband Delusionals die twee singles heeft uitgebracht en onder andere in de Spotify playlist ‘New Alternative’ is gekomen. Ook hebben zij toen al op podia gestaan als de grote zaal van Patronaat, MEZZ en festivals als Bevrijdingsfestival Brabant en Breda Barst gespeeld.

Check de videoclip van ‘Stars Align’!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12