3voor12 Friesland

In Beeld: Eerste halve finale Kleine Prijs van Fryslân

Cloudsurfers en Dirty Robot door naar de finale

De aanloop naar de finale van de Kleine Prijs van Fryslân is in vele opzichten anders dan anders. Door de heersende pandemie moet de organisatie van de muziekcontest onderzoeken hoe het jaarlijkse evenement toch doorgang kan vinden. Normaliter spelen de acts voor de voorrondes verspreid over podia in Friesland. Dit jaar worden de acts online beoordeeld en daar rolt een mooie delegatie aan acts uit die eindelijk weer eens op een podium mogen aantreden. 

Het Bolwerk in Sneek is de eerste arena waar muzikanten de ballen uit de broek spelen voor een plek in de finale. Met alle coronamaatregelen in acht nemend en als vanouds weer eens de oordoppen inpluggend, ziet het publiek en de jury I Am Captain, Cloudsurfers, Haitze, Jamila, Dirty Robot en Joey's Midnight Club voorbij komen in de strijd. 

Uiteindelijk beslissen de juryleden Marije Heida, Bente Hout en Marcel Schuiff dat Cloudsurfers en Dirty Robot verzekerd zijn van een plek in de finale. Voor de overige vier acts maken na de tweede halve finale in Iduna kans op een wildcard.
 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12