ESNS20: Eva van Manen verleidt langzaam haar publiek 

Nederlandstalige liefdesliedjes met politiek tintje

Producer en zangeres Eva van Manen bracht in 2018 haar debuut Politiek En Liefde uit. In haar Nederlandtalige indiepop liedjes mixt ze elektronische elementen en beats met teksten over liefde en politiek. Ze heeft een achtergrond in componeren in de kleinkunst. 

Dus, weer een Nederpop zangeres die kleinkunst en popmuziek samenbrengt? 
Ja inderdaad. Ze tourt momenteel het land door met een theatertour. Op Noorderslag staat ze in de kleine Bovenzaal. Wat haar voornamelijk onderscheidt van haar collega kleinkunstenaars is dat haar liedjes ook een politiek tintje hebben. Daarbij is hiphop ook een invloed in haar liedjes. Op sommige liedjes rapt-zingt ze en ook in productie hoor je elementen. Afsluiter 'Lees Me Voor' heeft zelfs een tropische beat. 

Best spannend dus? 
Ja, maar ook heel vertederend. Ze krijgt de zaal stil als ze met akoestisch gitaar het politieke getinte 'Omdat We Verder Gaan' zingt. En als ze zingt: 'Als ik jouw hart niet mag hebben / Geef me dan je auto maar / Want jouw auto is groot / En mijn spullen zijn zwaar.' Dan geef je haar gewoon je autosleutels en loop je al dromend door naar de volgende zaal. 

Meer over Eurosonic Noorderslag in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12