3voor12 Gelderland

Programma ’10 jaar Luxor Love’ definitief

Wereldrecordpoging ‘Happy Birthday’ completeert line-up

Cultzanger Tony Banks zingt aanstaande zaterdag van 12:00 tot 22:00 uur het nummer ‘Happy Birthday’ op de stoep van poppodium Luxor Live. Tien uur voor ’10 jaar Luxor Love’. Met deze bevestiging, singer-songwriters Gineke Gorter & Gijs Huitink, spoken word instituut Mensen Zeggen Dingen en het onderstaande kelderprogramma is het programma van het verjaardagsfestival compleet.

De ‘Happy Birthday’-recordpoging past volgens programmeur Shannon van der Werff goed bij de muzikale marathon die het 26 uur durende verjaardagsfestival ’10 jaar Luxor Love’ is. ‘We vliegen heen en weer van dance naar hiphop tot punk en van singer-songwriter naar feestmuziek en rock. Het programma is zo bont als confetti, dus cultheld Tony Banks past hier uitstekend bij’, aldus Van Der Werff.

Naast deze wereldrecordpoging maakt de festivalorganisatie van ’10 jaar Luxor Love’ vandaag ook het programma voor de kelder bekend. Arnhemse bands, een platenzaak en twee dj collectieven draaien hier hun meest feestelijke platen tijdens dit ondergrondse ‘verjaardagsfeestje from hell’. Otto Orgel, Kimonomandem, Electric Company, Shaking Godspeed, Automatic Sam, Washed Up Kids, Babarum, Kaasschaaf, Potential Criminal, Kroese DJ team, Harmonic Waves, Gelukzoekers en Broken Toaster Records zijn tot 05:00u ’s nachts van de partij. Gerda Glitter start het kelderprogramma om 14:00u met levensliedkaraoke in de kelder.

Met Tony Banks en het kelderprogramma is de line-up van het festival compleet. Met een 26 uur durend festival verspreid over twee dagen, zaterdag 8 en 9 september, viert het Arnhemse poppodium Luxor Live haar 10 jarig bestaan. Toegangskaarten voor het verjaardagsfestival ’10 jaar Luxor Love’ zijn uitsluitend verkrijgbaar aan de dagkassa op 8 en 9 september en kosten 10 euro. De deuren openen aanstaande zaterdag om 12:00u. De ‘vergeet-mij-niet-concerten’ zijn vrij toegankelijk voor de verschillende doelgroepen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12