PP19: Kraantje Pappie wil de gezelligste feesttent ter wereld

En de Groningse rapper krijgt het voor elkaar

Bier dat smaakt naar lauwe pis. Zweten in je nieuwe shirt. Dansen op die foute hits. Stuk gaan, vage shit. Bier dat half water is. Hoplakee, in de polonaise! Toen de Groningse rapper Kraantje Pappie een half decennium geleden de karikaturale hit ‘Feesttent’ uitbracht, had hij vast niet verwacht dat die plaat precies zou aanslaan op de dorpsfeesten die hij belachelijk maakte. Vandaag op Pinkpop is het nog altijd de pilaar waar zijn hele set op leunt: ‘Feesttent’ zit aan de kop, in het midden van de show en aan het einde nóg eens (dan met hardstyle-outro). Want Kraantje wil de gezelligste feesttent ter wereld optuigen hier in Landgraaf, en dat lukt heel aardig.

De rapper bewees afgelopen jaren keer op keer zijn relevantie. Elke keer dat hij weer even dreigde weg te zakken in het collectieve bewustzijn kwam hij weer met een loeier van een hit. Recentelijk ‘Lil Craney’ en ‘Liefde in de Lucht’ bijvoorbeeld, naast zijn recente tracks met Bizzey. Die komen natuurlijk allemaal voorbij (inclusief telkens andere kleuren confetti en streamers), en hij melkt zijn imago als studentikoze feestrapper vandaag aardig uit. Met de ‘university of Groningen’-trui, met knaldranghit ‘Pompen’ en met de flauwe verhaaltjes in ‘Ow’ over uitgaansveroveringen. Over de liters wodka-redbull, over het meisje in de Snoopy-slip en de chick die wil dat hij zijn naam op haar arm tatoeëert voor het neuken (‘zet hem hier maar op m’n arm naast Ronnie Flex’). Eventjes een vaderlijk moment wanneer hij een jochie vooraan aanspreekt. ‘Hoe oud ben je? Tien? Kom je hier voor de muziek, of om tieten te kijken? De muziek? Stiekem ook dat tweede, hè?’

Ja, expres loeiordinair natuurlijk, maar vergeet niet dat hij razendsnel en skillful kan rappen. Hij demonstreert het maar eens met de tongbreeksalvo’s in ‘Best Wel Een Ding’, maar ook in de scherpe eentweetjes met zijn backup MC Fiddox en de tripletflows van trapbanger ’Niks’.

HET MOMENT
De tweede keer ‘Feesttent’ natuurlijk. Dan klimmen de vroege feestneuzen op elkaars nek, wordt er een voorzichtige polonaise gedaan en wordt er gehost alsof er geen morgen meer is.

Voor meer Pinkpop 2019 check je ons uitgebreide dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12