steun 3voor12
3voor12 Gelderland

#4df18: IJzersterk Claw Boys Claw is perfect op haar plek Op 't Eiland

Routiniers kunnen nog lang niet met pensioen

“IJzersterk” schreef 3voor12 Gelderland fotograaf Willem Melssen op Facebook bij de foto's die hij maakte van het optreden van Claw Boys Claw; uren voordat de eerste letter van deze recensie op papier werd gezet. Soms zouden fotografen het stokje van schrijvers best over mogen nemen, want hij vat met dat ene woord het optreden kernachtig samen.

De band rondom zanger Peter te Bos en John Cameron bestaat natuurlijk ook uit routiniers die al sinds ’83 aan de weg timmeren. Maar niet alleen het muzikale vakmanschap en nimmer aflatende spelplezier maakt dat de band hier op haar plaats is. De immer geamuseerde grijns van zanger Peter te Bos spreekt daarbij boekdelen. Ook de sound van de band lijkt onlosmakelijk verbonden met de Nederlandse klei. En waar komt die sound beter tot haar recht dan op een eiland tussen Waal en Spiegelwaal?

Wat Te Bos en zijn mannen een paar weken geleden nog op Down The Rabbit Hole flikten, flikken ze ook nu weer, namelijk een heel lekkere show neerzetten vol dwarse en zompige rock. En daar mogen dan best een paar sleetse momentjes in zitten. Zoals het een met microfoon aan een honderden meters lange snoer door het publiek paraderen door Te Bos. Bij zoveel spelplezier is ze dat vergeven.

HET MOMENT:
Wanneer Jeroen Kleijns zoon Jan tijdens ‘Super Kid’ het stokje letterlijk van zijn vader overneemt, blijkt de jonge Kleijn al net zo’n strak ritmegevoel te hebben als senior. Op die momenten bewijst Claw Boys Claw niet alleen “jong van geest” te zijn, zoals Norbert Pek een paar weken geleden nog schreef in zijn Down The Rabbit Hole-recensie, maar gewoon écht jong! De 67-jarige Te Bos en zijn mannen kunnen in ieder geval nog lang niet met pensioen.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland