Luister nu de hartstochtelijke nieuwe mixtape van Carista

Zwoele house en romantische vocalen om je hart aan te warmen op koude dagen

Als het even kan, blijf dan maar lekker binnen vandaag. Het is koud buiten, je vrolijke bloesjes zijn allang weer vervangen door dikke truien, en iedereen die je tegenkomt bij de bushalte kijkt chagrijnig. Dan kun je beter onder een deken blijven liggen, en degene naast je nog even wat dichter vastpakken.

Dat gevoel krijg je – ook als je in je eentje op de bank zit – van de nieuwe mixtape van Carista. Modern Intimacy 2 is de tweede in de serie herfstmixes van de Utrechtse dj. Nadat de vorige editie ons door de koude maanden van 2016 heeft geholpen, zijn we blij dat ze terug is met nog zo’n uur vol zwoele house, met funky grooves en soulvolle, romantische vocalen.

‘Deze is inderdaad nog wat liefdevoller. Ik was meer met vocalen bezig, en die intimiteit hoor je ook terug in de teksten,’ vertelt Carista. Inderdaad: een omlaag gepitchte Diana Ross zingt dat ze de tedere aanraking van haar geliefde nodig heeft, en Sierra Leoonse discoster Bunny Mack vraagt of hij alsjeblieft van je mag houden. Het is absoluut Carista’s bedoeling om je koude hart ermee op te warmen: ‘Dat is ook mijn idee erover, een beetje warmte creëren voor deze koude dagen. Een beetje vasthouden, knuffelen, intimiteit opzoeken bij elkaar.’

Die warmbloedige tracks kwam Carista tegen in haar eindeloze zoektocht naar nieuwe muziek: ‘Ik was veel aan het diggen in platenzaken en kwam zo weer heel veel nieuwe muziek – of eigenlijk nieuwe oude muziek – tegen. Ik luister thuis niet alleen maar house en techno, maar ook funk en R&B en nog veel meer. Al die stijlen wil ik terug laten komen, in deze mixtape maar ook in mijn clubsets. Ik hou ervan om een verhaal te vertellen.’

Als Modern Intimacy 2 een verhaal is, dan is het een hartstochtelijke liefdesroman. Precies zo een die je wil lezen als je binnen verscholen zit voor het kille herfstweer.

Meer Carista? Check dan ook haar DJ Shortlist, waarin ze zes van haar favoriete tracks verklapt.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12