steun 3voor12
3voor12 Utrecht

Twintig acts uit provincie Utrecht naar Popronde 2018

Reizend muziekfestival maakt selectie bekend

Op 3voor12 radio zijn de namen bekendgemaakt van de 148 acts die zijn geselecteerd voor het reizende muziekfestival Popronde. Tussen de bands en artiesten die dit najaar in de deelnemende steden spelen, zijn er wederom twintig met wortels in de provincie Utrecht.

Het volledige overzicht met de uitverkoren acts vind je op de site van 3voor12. Van de 148 bands zijn er twintig met (deels) wortels in de provincie Utrecht of half Utrechts/Amsterdams: Aestrid, Bieldermann, Camo Columbo, Carina Nebula, Cordon Rouge, Donna Blue, Faradays, Feng Suave, Filthy Felons, Frank, Gizåh, I’m With Stupid, Jasper Mook, Laura Sjin, LOVE COUPLE, Sherman Oaks, Silent Runners, Wildebeast, Yip Roc en Ziggy Splynt.

Popronde
De Popronde biedt al meer dan twintig jaar een nieuwe lichting opkomende Nederlandse bands de mogelijkheid om zich te presenteren aan publiek, pers en programmeurs van plaatselijke podia en festivals. Vanaf medio september tot en met eind november treden elke donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond en zondagmiddag circa 25 bands op in kroegen, muziekcafés en theaters in het centrum van de deelnemende steden. Alle optredens zijn gratis toegankelijk. Acts die eerder meededen met de Popronde - voordat ze doorbraken - zijn onder andere: Blaudzun, De Staat, Go Back to the Zoo, Lucky Fonz III, Voicst en Kensington. En afgelopen jaar hebben bands als Adam & the Relevants, Emil Landman, John Coffey, Rondé, HAEVN, The Brahms en EUT succesvol deelgenomen aan de Popronde.

Veel inschrijvingen en 41 deelnemende steden
Het succes van de Popronde blijkt ook uit het aantal inschrijvingen. Dit jaar waren er 1.066 acts die probeerden een plekje te verwerven. Daaruit heeft de selectiecommissie er 148 geselecteerd. De Popronde vindt dit jaar plaats in 41 steden. Naar verwachting zullen tenminste 800 podia deelnemen en ruim 1600 optredens worden gegeven door de geselecteerde artiesten.

In de komende maanden bepalen de kroegen, muziekcafés en theaters in overleg met de lokale coördinator welke acts we gaan zien in Woerden (zondag 30 september), Utrecht (donderdag 11 oktober) en Amersfoort (zaterdag 20 oktober). Net als voorgaande jaren doen we weer verslag van de Popronde.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht