ESNS18: Rollàn wint de hiphop-show-bingo

…maar voegt er nog niet zoveel aan toe

Rollàn is ongetwijfeld een superaardige jongen: hij vraagt wie er hier voor een feestje is, maar ook wie er een belangrijke boodschap wil horen. Hij roept ‘HEUJJJJJ’ en hoopt dat we ‘HOOOO!!!’ roepen. En wanneer hij vraagt: ‘Waar is dat feestje?’ Dan roepen wij: ‘Hier is dat feestje!’ De jongen uit Leeuwarden kwam twee jaar terug echt vanuit het niets met ‘Mbongo’, een superleuke trap-R&B-tune met een vreemde mengelmoes van Nederlands en Frans, en features van Hef en Josylvio. Je hoorde het liedje van de favoriete club tot in je favoriete snoepwinkel, en ook twee jaar later voelt die nog fris. Hij opent ermee, en sluit ermee af!

‘La je veux mon mbongo!’
Nee, ik geef je mijn geld niet, want het wil niet echt een feestje worden. Rollàn is namelijk nog niet zo’n sterke showman. Ja, hij vinkt de hele bingokaart van de Nederlandse hiphop-shows af, telt meerdere malen van 3 naar 1, laat iedereen zijn iPhone-lampje bij schijnen, maar voegt er nog niet zoveel aan toe. Verder heeft hij bovendien niet zoveel goede liedjes, behalve het wat platte ‘Danse Avec Moi’. 

Afschrijven, dus?
Nog niet, want er lijkt wel degelijk potentie in hem te zitten. Emotionele diepgang, bijvoorbeeld: hij roept op te koesteren wie je liefhebt, want hij is wel wat mensen kwijtgeraakt. De verhalen uit zijn tijd in een Azc liegen er ook niet om. Cute ook hoe hij danst, en sympathiek hoe hij bij het laatste nummer een jochie het podium op trekt. Maar Rollàn is er nog lang niet. 

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12