steun 3voor12
3voor12 Utrecht

Utrechtse Between The Jars op tour door India

De band houdt deze vrijdag een benefietconcert om de tournee te bekostigen

De band Between The Jars gaat op tour door India. Om de reis, het verblijf en de daarop volgende studio-opnames te bekostigen hebben de Utrechtse mannen een crowdfundingsactie opgezet.

De rockband, die in 2015 de finale van de Utrechtse Popprijs behaalde, speelt eind december op het Mood Indigo Festival in Mumbai. Ook zijn ze in een aantal poppodia te bewonderen. "Helemaal geweldig", aldus gitarist Chris Fonteijn. "Toen onze boekingsagent Dexter de Waal vertelde dat we naar India konden om een show te spelen op het Mood Indigo Festival raakten we allemaal euforisch."

Na de euforie werd de band aan het denken gezet. "Je kan niet voor één festivalshow heen en weer vliegen", vertelt Fonteijn. "We zijn toen gaan kijken of we meer shows konden plannen. Op dit moment hebben we naast het festival nog twee bevestigde optredens in India. Eentje in Mumbai en de andere in Pune." 

Om de twee weken durende reis naar India te bekostigen, houdt de band een crowdfundingsactie. Vrijdag staat Between The Jars samen met supportact Poncho in muziekpodium Azotod om een benefietconcert te geven. "De opbrengst van de ticketverkoop gaat naar onze India-tour. Daarnaast willen we het geld gebruiken om volgend jaar weer de studio in te gaan." Via de website geef.nl kunnen liefhebbers de band ook sponsoren.  

Zenuwachtig voor het bezoek aan India eind december is de gitarist niet. "Ik vind het wel heel spannend om naar India te gaan. Ik hoor vaak dat een bezoek aan het land niet alleen positief is, maar ook een cultuurshock kan zijn. Voor de show op het festival voel ik vooral gezonde spanning. Het schijnt heel druk te gaan worden."

Te zien: Between The Jars en Poncho, off to India show, vrijdag 30 november 2018 @ Muziekpodium Azotod.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht