Sunday Snooze #66: Luc Mast

De School-programmeur huwt Ests klassiek met James Bond-achtige track

Echt veel tijd om te dj’en heeft Luc Mast niet meer. Als programmeur van De School draait hij maand na maand de spannendse programma's in elkaar voor de dancetempel, en ook zelf doemt hij nog wel eens op in de line-up. Met zo’n tijdsindeling weet hij natuurlijk als geen ander hoe je muzikaal moet bijkomen van een stevige weekender. In deze mix krijg jij een kijkje in de Sunday Snooze playlist van de programmeur van De School.

‘Toen ik aan de mix begon, had ik het idee het op te bouwen rond de twee nummers die ik rond die tijd vrijwel elke ochtend opzette. De eerste was Fratres in uitvoering van Jörgen van Rijen, de eerste trombonist van het Concertgebouworkest, en de tweede The Seventh Seal van Scott Walker, die doorbrak als lid van sixties band The Walker Brothers. Hoewel Fratres en The Seventh Seal rond dezelfde tijd geschreven zijn, hebben ze verder weinig met elkaar te maken. Fratres is een inmiddels klassieke compositie van de Estse componist Arvo Pärt; The Seventh Seal is een Amerikaanse orkestrale popsong met James Bond-achtige strijkarrangementen (later schreef Scott Walker ook een nummer voor Bondfilm The World is Not Enough). Deze twee nummers zijn de kern, ik heb geprobeerd de rest van de mix zo op te bouwen dat het net lijkt alsof Arvo Pärt en Scott Walker toch wel iets gemeen hebben. Verder zit er geen elektronische muziek in en ook geen ambient, new-age of soundscapes - anders blijf je slapen.’

Michael Galasso - Scene VI
Maisha - Welcome to a New Welcome
Yusef Lateef - Come Sunday
Vincent Peirani - Enzo
Joshua Abrams - Blanes Echo Blirds, Bleeze Echo Blouds
Keith Jarrett - Beginning
Jörgen van Rijen - Fratres
Scott Walker - The Seventh Seal
Caetano Veloso - It's a Long Way
Suzi Jane Hokom - For a Day Like Today

Sunday Snooze wordt elke zondagochtend tussen 08.00 en 09.00 op KXRadio uitgezonden, abonneer je ook via RSS feedStitcher of iTunes of check ze hier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12