3voor12 Utrecht

3voor12 Utrecht tipt, week 13

TivoliVredenburg | Utregticana: Van Piekeren | De Grote Sencity Quarantaine Show | Job Roggeveen | Tinlicker | Richard Cejer & Subterranean Street Society

Normaal delen we elke week onze live tips. In verband met de corona-maatregelen zijn er nu geen shows met publiek, maar verschillende acts, festival en podia bieden streaming alternatieven. We hebben er een aantal voor deze week op een rij gezet:

  • Om deze concertloze dagen wat aangenamer te maken en de verveling te bestrijden gaat TivoliVredenburg dagelijks live om 20.00 uur via Facebook. Onder het motto "Om samen naar te kijken, want... the music sounds better with you!" kon je deze week al optredens zien van Beverly Glenn-Copeland op Le Guess Who? en een Vrije Geluiden-sessie van Khruangbin. Op donderdag 26 maart zie je Eefje de Visser.

  • Elke laatste vrijdag van de maand kun je in de werfkelder van De Kargadoor terecht voor Utregticana: Van Piekeren. Het duo speelt Nederlandstalige, akoestische americana met een ruw randje, vaak ook met gasten. De editie van vrijdag 27 maart is in verband met gevolgen van het coronavirus te zien via een livestream, vanaf 20.30 uur via de YouTube-pagina van De Kargadoor.

  • Sencity Festival 2020 is, net als alle andere festivals en evenementen in Nederland, geannuleerd als gevolg van het coronavirus. Het wereldwijd bekende zintuigprikkelende festival verwachtte deze maand weer 1.500 dove, slechthorende en horende bezoekers naar TivoliVredenburg te trekken. De organisatie is echter niet bij de pakken neer gaan zitten en heeft hun Possibilizing-filosofie ook nu toegepast: denken en handelen in mogelijkheden, in élke situatie. Op zaterdag 28 maart gaat om 15.00 uur De Grote Sencity Quarantaine Show live op Facebook en YouTube.
    Verwacht een twee uur durende show onder leiding van host Oscar Kocken (Lowlands Festival, Spijkers met Koppen, Zzzzzondag) met interviews, muziek, signdancers en nog veel meer.

  • Begin deze maand, vlak voor de coronacrisis, presenteerde Job Roggeveen zijn solodebuut Gliese (check ons interview met Job). Zaterdag 28 maart streamt hij om 17.00 uur een piano-optreden vanuit zijn huiskamer.  Roggeveen: "Ik had het geluk dat de releaseshow van mijn solodebuut Gliese in het Concertgebouw net voor deze nieuwe realiteit kwam waar we nu allemaal in zitten. En omdat naast componeren en opnemen ook ik ook een drang blijf hebben om mijn muziek live met mensen te delen geef ik komende zaterdag om 17.00u een live piano-optreden vanuit mijn woonkamer in Utrecht. Ik hoop je daar te zien via de livestream op mijn Facebookpagina."

  • Tinlicker presenteert op zaterdag 28 maart vanaf 20.00 uur een DJ-set live vanuit hun eigen studio. Houd het Facebook-event in de gaten.

  • Zaterdag is de 2e editie van de Hofman Live Sessies op Facebook, met deze week: Richard Cejer & Subterranean Street Society. Tussen 21.00 en 22.00 live in dit FB-event.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12