steun 3voor12

Mensenmassa’s op de been in nieuwe clip De Staat

Het nieuwe album Bubble Gum komt 18 januari

De Nijmeegse rockband De Staat heeft weer een opvallende nieuwe video. Vandaag kwam de clip online voor hun in augustus gelanceerde single 'KITTY KITTY'. In de clip zie je een kleurenspel met rood en blauw en virtuele mensenmassa’s naar elkaar toerennen. 

Frontman Torre Florim over de clip: 'Het speelt met het idee dat we zijn opgesplitst in twee kampen, twee bubbels, twee realiteiten: links en rechts, blauw en rood, beide vast in hun overtuigingen. Dat leidt tot een explosief einde." De Staat baarde eerder opzien met gemanipuleerde beelden voor de clip 'Witch Doctor', die inmiddels bijna vijf miljoen views heeft en navolging kreeg van het publiek bij liveconcerten.

Ook is nu bekend dat het vijfde album Bubble Gum gaat heten. Het komt vlak voor Noorderslag uit, op 18 januari. 'KITTY KITTY', de enige single tot die tijd is het opneningsnummer. Opvallend aan de tracklisting is dat er ook een samenwerking met de Nederlandse folkpopband Luwten op staat: het nummer 'Tie Me Down'. De Staat won al twee keer de 3voor12 Award voor het beste Nederlandse album van het jaar, voor zowel Wait For Evolution (2009) als O  (2016).

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Landelijk