steun 3voor12
3voor12 Rotterdam

Mutations brengt in nieuwe videoclip 'Nazca' een ode aan de verbeelding

De releaseparty voor het nieuwe album is op zaterdag 19 mei op het rode lichtschip V11 met Seven Stars over Sicily

Eindelijk is hij daar! De datum voor de releaseparty van Mutations is bekend. Zaterdag 19 mei in het rode lichtschip V11 met Seven Stars over Sicily. Vandaag brengt de band de videoclip voor Nazca. Een ode aan de verbeelding.

Mutations is een van de sterkste, wat onontdekte parels van Rotterdam. Ze hebben onder andere gespeeld bij de opening van Rotterdam Centraal. Rotterdammers vinden 'Nazca' klinken als 'Psychedelische Soul met een lekkere hammond erbij', het is een beetje 'Beatleas' achtig. Voor de tweede Club 3voor12 Rotterdam hebben we de bands (Mutations, Jibber Jabber & The Jams en Kid Harlequin) laten horen aan Rotterdammers en dit vinden de Rotterdammers er van.

Onze recensie van de tweede Club 3voor12 Rotterdam: 'Mutations opent de avond met ‘Don’t Look Down’ en ‘Nazca’, twee ijzersterke en toegankelijke nummers die ook gelijk goed het muzikale talent van de mannen laten zien. Vervolgens is het tijd voor een trip naar 'Paradise Now'. De dromerige teksten en lange muzikale stukken nodigen zeker uit om een eigen paradijs voor te stellen. Het stoere aan Mutations is hoe ze soms zang laten liggen en puur verdwijnen in hun muziek. Vooral deze momenten laten mooi zien hoe erg hun geluid een combinatie is van de verschillende muzieksmaken binnen de band.

Het publiek is duidelijk onder de indruk van deze trippy Mutations. Een bezoeker merkt tijdens het optreden op: ‘Rotterdam bruist van het talent’. Hopelijk kopen ze allemaal de aankomende EP, simpelweg ook 'Mutations' genaamd  (zie ook het interview met Mutations, red.)

'De clip voor 'Nazca' is opgenomen in het Noordrand college in schiebroek. Dat gebouw is er over een half jaar niet meer. Bij elkaar heeft de hele productie 7 maanden in beslag genomen omdat we alles zelf hebben moeten bouwen, van het interieur van de raket tot aan de landschappen.'

Releaseparty Mutations op 19 mei in de V11

Mutations op Facebook

Mutations op Instagram

Spotify Mutations

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Rotterdam