3voor12 Gelderland

4df19: Mouflon brengt old-school deathmetal

Jaren zeventig sound klinkt kakelvers

Moeflons zijn zachtaardige oerschapen waarvan er nog zo’n 200 op de Veluwe rondlopen. Maar wie zachtaardige muziek verwacht bij een band met deze naam komt bedrogen uit. Mouflon maakt old school deathmetal en dat doen ze met verve. En de muziek die zij brengen heeft weliswaar wortels in de jaren zeventig, maar klinkt verfrissend nieuw.

De leden van Mouflon lopen al een aantal jaren mee in het Gelderse metalcircuit, in bands als The Arcane en Landmine Heart en in de Arnhemse metalscene waar ze feesten organiseren. In 2012 werd Mouflon opgericht vanuit de wens terug te keren tot de roots van de deathmetal. Zanger DJ kwam er wat later bij en vrij snel daarna werd in 2018 het debuutalbum Devastations opgenomen waarvan ze deze middag een aantal nummers spelen.

Het Poortpodium is klein waardoor de muzikanten weinig speelruimte hebben, letterlijk. De drummer zit in een hoekje onder de kroonluchter weggemoffeld en de gitaristen moeten oppassen dat zij tijdens het headbangen niet een van de stangen raken van de stellage waar het boven terras op steunt. Ook de ruimte voor het publiek is krap, maar daar heeft niemand last van. Ondanks de ‘herrie’ wordt het een intiem concert waarbij zanger DJ soms bijna tussen zijn fans staat te grunten.

HET MOMENT
De mosh pit waarop de band van tevoren hoopte is niet ontstaan en ook met het rondvliegend bier valt het mee. Het publiek staat braaf te luisteren, zowel jong als oud en metalfan of niet. Het Poortpodium trekt natuurlijk allerlei publiek omdat het langs de doorgaande weg ligt. Dat daarvan de meesten blijven staan tot het einde, is dan dus mooi meegenomen.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12