3voor12 Utrecht

Under Your Skin: nieuw indiefestival in TivoliVredenburg

Nieuwste indiebands en singer-songwriters

Op vrijdag 25 oktober vindt de eerste editie plaats van Under Your Skin, een nieuw festival in TivoliVredenburg. In de Hertz, de Pandora en de Pandora foyer kun je de nieuwste indiebands en singer-songwriters ontdekken. Op de line-up staan onder andere Helado Negro, Nilüfer Yanya, Rozi Plain, Anna Leone en Barrie. Meer acts worden later bekendgemaakt, waaronder mogelijk ook nog een Nederlandse.

Under Your Skin presenteert opkomende indie-acts, zowel bands als singer-songwriters. Sommigen spelen al wat langer en hebben al drie albums uit, anderen pas net een EP. Een kort overzicht van de tot nu toe aangekondigde namen:

Helado Negro is de naam waaronder Roberto Carlos Lange zijn luisteraars laat zweven tussen folk, elektronische pop, jazz, latin en ambient. Op zijn laatste album, het mooie This Is How We Smile, reflecteert hij op de complexe band tussen geïmmigreerde ouders en hun kinderen.

Uit Londen komt Nilüfer Yanya. Ze liet zich in eerste instantie voornamelijk inspireren door Pixies en The Cure, maar op later werk hoor je ook Jeff Buckley en Nina Simone. Het resultaat van die combinatie is avontuurlijke indiepop met minimalistische gitaren, jazzy ondertonen en soms wat sprankelende synths of pakkende saxofoons.

Ook singer-songwriter Rozi Plain komt uit Engeland. Haar tweede album bevat behaaglijke popmelodieën en elektronische elementen. Op haar laatste album What a Boost voegt ze daar een combinatie van minimalistische blues en mijmerende jazz aan toe.

De Zweedse singer-songwriter Anna Leone debuteerde met een EP vol wonderschone, melancholische liedjes. Haar delicate maar ook meeslepende akoestische folkpopliedjes gaan over relaties, en dan met name de relatie met jezelf.

De New Yorkse dreampopband Barrie kwam dit jaar met zijn debuutalbum Happy To Be Here, met daarop tien warme, lichtvoetige indiepopliedjes met verleidelijke synths, luchtige vocals en dromerige melodieën.

Te zien: Under Your Skin festival, vrijdag 25 oktober 2019 (18.30 uur) @TivoliVredenburg

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12