Fulco is het onbekende pareltje van DTRH19

Nederbelg met minimalistische liedjes

’Hallo, welkom bij onze eerste show ooit.' Zo, die hoor je niet zo vaak op een groot festival als Down The Rabbit Hole, zelfs niet op het kleinste podium. Maar Fulco heeft een invloedrijke fan in Jameszoo (zijn bassist speelt mee), die het nog niet verschenen album plugde bij Mojo. En zo belandde Fulco dus in Beuningen.

Fulco dus, een Nederlander in België, en qua uitstraling een soort kruising tussen Karel, Spinvis en Nardwuar, die soms lullige dan weer poëtische liedjes zingt over essentiële dingen. Eerste single 'De Sms'ende Mens' bijvoorbeeld is een minimalistisch mantra over wat technologie doet met mensen. Tweede single 'Nergens Heen' is meer een echt liedje. Het gaat over de constante druk om maar niks te missen. En dan horen we tussen de vele onbekende songs ook nog iets dat zomaar een alternatief hitje zou kunnen worden, een liedje over ‘hangen in de waarheid’, ook zo’n lekker actueel thema.

Fulco is nu een tweemansformatie, en ze staan met zijn tweeën op een kluitje, met drumcomputer, synths en basgitaar. Niet allemaal tegelijk natuurlijk en sowieso alles compact en minimalistisch. Soms een knipoog naar sixties folk, vaker naar minimal wave of ineens frisse Nederpop, even een iets te flauw grapliedje. Lekker humoristisch arty, en bovendien is het eenvoudige muziek waarbij je in de details hoort dat die twee wel degelijk echt kunnen spelen. Toch is een vol uur een beetje te lang voor zo’n eerste keer.

HET MOMENT
Halverwege de set roept iemand om 'De Sms'ende Mens', maar ja, die is al gespeeld. 'Wie weet', zegt Fulco. En ja hoor, gewoon nog een keer. Een klein culthitje begint hier te sluimeren.

Voor meer Down The Rabbit Hole 2019 check je ons uitgebreide dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12