3voor12 Den Haag

Jon Tarifa heeft veel boodschappen voor ons

Maar probeert het ook te hard

Het was even aan ons voorbij gegaan, maar op 1 januari bracht de Haags/Albaneze rapper Jon Tarifa in samenwerking met Luminize-zangeres Marcela Orosi het nummer 'Seize The Day'. Tarifa is natuurlijk bekend als die 'good-guy-rapper' van die 'Obamasong' en die naam probeert de vocalist ook vast te houden in zijn nieuwe nummer.

Als ware het goede voornemens, stipt Jon allerlei problemen aan die volgens de rapper opgelost kunnen worden doormiddel van saamhorigheid en vriendschap. Totaal geen slechte boodschap, wel mega-uitgekauwd en een flink tikkeltje te zoet. Al helemaal omdat de vocalen van Orosi (die nu met haar band TVOH op stelten zet) het cliché-gehalte van het nummer trough the roof laten gaan.

Natuurlijk zijn wij, zoals jullie lezers van ons gewend zijn, veel te kritisch, maar er zijn ook lichtpuntjes te vinden in het suikerbad dat 'Seize The Day' heet. Zo is het arrangement heerlijk laid back en is de blazerssolo prachtig.

We kunnen concluderen dat Jon Tarifa echt wel weet wat hij aan het doen is, en dat is de rapper met een boodschap zijn. Maar de overdaad aan goede boodschappen komt ontzettend try-hard over.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12