steun 3voor12
3voor12 Utrecht

Showcase-avond DiCE maakt line-up 9e editie bekend

Zes internationale artiesten die op Reeperbahn festival spelen komen voor het eerst naar Utrecht

Het duurt nog even maar showcase-avond DiCE heeft vandaag de line-up van zijn eerstvolgende editie bekendgemaakt. Met DiCE halen TivoliVredenburg, EKKO en boekingskantoor Friendly Fire veelbelovende, internationale popartiesten naar Utrecht. De negende editie is op dinsdag 18 september, enkele dagen voor het Duitse showcasefestival Reeperbahn. Tijdens Reeperbahn staan honderden veelbelovende bands op het programma, en uit dat grote aantal hebben de organisatoren er zes uitgekozen om hun debuut in Utrecht te maken: HAERTS, Half Waif, Malena Zavala, Flor, Liza Anne en Easy Life staan die dag in de Pandora en foyer van TivoliVredenburg.

De muziek van de Duits/New Yorkse synthpopband HAERTS heeft een 80’s vibe, waaraan ook de stem van frontvrouw Nini Fabi bijdraagt: die doet namelijk denken aan Stevie Nicks en Fleetwood Mac. Voor liefhebbers van HAIM, Chairlift en CHVRCHES. Half Waif is het pseudoniem van de New Yorkse Nandi Rose Plunkett. Ze maakt gelaagde synthpop met aanzwellende synths, drums, indringende melodieën en diepe teksten en tourde al met indiebands als Iron & Wine, Mitski en Land of Talk. De Argentijnse zangeres Malena Zavala brengt warme indie met Latijns-Amerikaanse ritmes, psychedelisch gitaarspel en een zoete stem. Ze is geïnspireerd door de psychedelische en dromerige muziek van Tame Impala, Beach House en Devendra Banhart.

De muzikale carrière van Amerikaanse synthpopband Flor begon toen de vier bandleden nog samen op de middelbare school zaten. Flor’s combinatie van levenslustige indiepop en catchy melodieën is voor fans van LANY, The Japanese House en Fickle Friends. De uit Georgia afkomstige Liza Anne maakt indruk met haar expressieve folkrock songs met confronterende teksten. Op laatste plaat Fine But Dying (2018) probeert ze het taboe rondom psychische problemen te doorbreken. De vijf bandleden van Easy Life vonden elkaar in hun liefde voor hiphop, funk en jazz deelden. Daaraan voegden ze indie, punk en wat melancholie aan toe met als resultaat een uitgesproken laid-back sound, voor wie houdt van Bad Sounds en Superfood.

Op eerdere edities van DiCE stonden onder andere Joy Crookes, Dermot Kennedy en Isaac Gracie.

Te zien: DiCE no. 9, 18 september 2018 @ TivoliVredenburg

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht