LL17: Iggy Pop bijt en laat nooit meer los

70-jarige oerkracht heeft nog altijd de levenslust van een 18-jarige punker

Verdomme hee, alleen al hoe ie het podium op komt denderen. Met een soort maniakale huppel springt hij de lucht in, trots en woest op z'n borst kloppend. Iggy Pop is een oerkracht, nog altijd. En dan begint-ie ook nog met zo'n punkklassieker van jewelste. Hij gromt en blaft de woorden gemeen in de microfoon, als een terriër die maar niet wil loslaten: 'Now I wanna beeeee your dogggg.'

Vijfentwintig jaar geleden stond Iggy Pop er ook al, op de eerste editie van Lowlands, en ook toen had je 'm al een ouwe rot mogen noemen. Tuurlijk, de circlepits zijn nu iets minder onstuimig, de crowdsurfers minder talrijk (het Lowlands-publiek voelt de verstreken jaren wél in de botten) en zijn band wat stroever, maar het is ongelooflijk dat Pop op 70-jarige leeftijd nog steeds zo rondraast. Stel je maar eens voor dat je vader - of eh, opa - zich nog wekelijks voor tienduizenden mensen grommend op de grond gooit, z'n armen molenwiekend door de lucht en z'n longen uit z'n pezige lijf schreeuwend terwijl hij met een zilveren glitterriem slaat. En dan die opening: na ‘I Wanna Be Your Dog’ ook al ‘The Passenger’ en ‘Lust For Life’. Ook in 2017 gieren ze nog van de adrenaline. Zelfs een gast in  een rolstoel gaat crowdsurfend het publiek over.

HET MOMENT:
Het meebrullen in ‘The Passenger’ is een euforischer festivalmoment dan alles wat er vandaag gebeurde, maar nog mooier is dat Iggy alsmaar niet het podium af wil gaan. Hij gaat sowieso al een kwartiertje over de tijd, en wanneer zijn band van het toneel verdwijnt neemt hijzelf nog minutenlang het applaus in ontvangst. Dat de show na zijn hits nogal inkakte en Iggy het recente werk best achterwege had mogen laten, dat is hem zo vergeven. Die man is per slot van rekening 70! Laat ons proosten op de eeuwige jeugd en op, eh... nog eens 25 jaar? Waarom niet, Iggy Pop is onverwoestbaar.

Meer Lowlands? Check ons dossier voor heel veel verslagen en video's.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12