Luisteren: de tergend trage en prachtige RA-mix van Young Marco

Beatloze platen, drumcomputers, galm en Bonnie Prince Billy

Het is een druk jaar voor Young Marco. Een hele mooie compilatie op Dekmantel, een nieuw Gaussian Curve-album, een compilatie vol vergeten Italiaanse house op z'n eigen label, nog wat remixes (zoals deze Roosevelt) en dan heeft hij natuurlijk nog optredens over de halve wereld. Tussen die al die klussen door wist hij nog ergens tijd te maken voor een nieuwe RA-podcast (al moesten ze er een jaar op wachten).

En die podcast, dat nogal een mooie. Young Marco selecteerde een bak met beatloze platen en speelde vervolgens daar weer overheen met drumcomputers, synthesizers. En dan voegde hij her en der ook nog wat extra galm toe aan de mix vol klankschalen, spoken word en zelfs een Bonnie Prince Billy track. Benieuwd hoe Young Marco al die obscure platen opduikt? "Een buitenaards wezen of een naakt wijf" op de hoes blijkt een goed teken.

Makkelijk op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek? Abonneer je op de 3voor12 #NIEUWEMUZIEK playlist op Spotify. Nog meer #nieuwemuziek vind je in ons dossier.

 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12